Galatasaray Molde Maçına Hazır!

Sarı kırmızılı Galatasaray’da işler yolunda gidiyor. Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, hafta içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu rövanş maçında Olimpija Ljubljana’yı yenerek tur atlamıştı.

Süper Lig’in ikinci haftası son derece önemli bir derbiye sahne oldu. Galatasaray ile Trabzonspor, 19 Ağustos 2023 günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler. Maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Galatasaray idi. Ancak, Trabzonspor da maçtan sürpriz bir sonuç ile ayrılabilirdi. Fakat, Galatasaray, herhangi bir sürprize izin vermedi. Mauro Icardi’nin attığı iki golle maçı kazanan Galatasaray, taraftarlarına mutlu bir hafta sonu yaşattı.

Molde Maçı Son Derece Önemli!

27 Haziran 2023 tarihinde sezonu açan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak adına üç ön eleme turu geçmek zorundaydı. Sarı kırmızılı takım, ikinci ön eleme turunda Zalgiris’i, üçüncü ön eleme turunda da Olimpija Ljubljana’yı elemeyi başardı. Temsilcimiz, play-off turunda Molde ile karşı karşıya gelecek. Bu turu geçtiği takdirde kendisini UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında bulacak.

Molde – Galatasaray maçı, 23 Ağustos 2023 Çarşamba gününün programında yer alıyor. Maç, TSİ 21.00’de başlayacak. Maça Aker Stadyumu ev sahipliği yapacak. Temsilcimiz, bu maçı kazanmayı hedefliyor. Bilhassa deplasmandan alınacak bir galibiyet, Galatasaray’a UEFA Şampiyonlar Ligi kapısını sonuna kadar açacak.

Molde Maçının Kadrosu UEFA’ya Bildirildi

Galatasaray, Molde ile oynayacağı maçın kadrosunu UEFA’ya bildirdi. Bir önceki turda kadroda olmayan Kerem Demirbay kadroya dahil edildi. Lisansları henüz çıkarılmayan Tete ve Hakim Ziyech, kendilerine bir kez daha kadroda yer bulamadılar. Gelin, Galatasaray’ın Molde maçı kadrosuna bir göz atalım!

  • Kaleci: Fernando Muslera, Günay Güvenç, Berk Balaban
  • Defans: Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Kaan Ayhan, Emin Bayram, Angelino, Kazımcan Karataş, Leo Dubois
  • Orta Saha: Fredrik Midtsjö, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Lucas Torreira
  • Hücum: Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Mauro Icardi, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Halil Dervişoğlu, Cedric Bakambu

Lucas Torreira’nın Eksikliği Hissedilecek

Takdir edersiniz ki, Lucas Torreira, Galatasaray adına hayati önem taşıyan bir isim! Ön liberoda oldukça iyi bir performans ortaya koyan 1996 doğumlu oyuncu, Olimpija Ljubljana ile oynanan rövanş maçında rakibine yapmış olduğu hareketten dolayı doğrudan kırmızı kart gördü. Bu yüzden, Molde ile oynanacak olan ilk maçta forma giyemeyecek. Galatasaray, deneyimli oyuncunun orta sahadaki yokluğunu fazlasıyla hissedecek.

Teknik direktör Okan Buruk, Molde karşısına tahmin edilen bir kadro ile çıkacak. Kalede Muslera, defansta Boey, Nelsson, Abdülkerim ve Angelino, merkez orta sahada Berkan ve Oliveira, ileri üçlüde Barış Alper, Mertens ve Kerem Aktürkoğlu, forvette de Mauro Icardi şans bulacak.