Fenerbahçe 4 – 2 Hatayspor

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sezona lig ve Avrupa’da 16 maçta 16 galibiyetle başlayan Fenerbahçe, milli ara sonrası Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor ile karşı karşıya geldiler.

İsmail Kartal yönetimindeki Kanarya, bu sezon yenilgisiz devam eden 3 takımdan biri olan Hatay’a ilki yaşattı, kendi serisini 17’de 17’ye çıkardılar.

Szymanski, Osayi, Dzeko ve İrfan Can’ın golleriyle sahadan 4 – 2 kazanarak ayrılan sarı Lacivertliler, Kadıköy’de yine rahat bir zafer yaşamış oldular.

Liderlik koltuğuna yerleşen sarı lacivertli takım 27 puana ulaşırken konuk ekip Hatayspor ise bu sezon ki ilk mağlubiyetlerini Kadıköy deplasmanında almış oldu.

FENERBAHÇE GÜLE OYNAYA KAZANDI

Fenerbahçe, Süper Lig’in 9. haftasında Hatayspor’u ağırladı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig’de oynadığı 16 maçtan da galibiyetle ayrılmıştı. Muhteşem bir seri yakalayan İsmail Kartal’ın öğrencileri, 17’de 17 yaparak zirvedeki yerini sağlamlaştırmak için sahada oldular.

Fenerbahçe de teknik adam İsmail Kartal sahaya; Livakovic, Osayi, Djiku, Becao, Ferdi, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic ve E. Dzeko ilk 11 ile sahaya çıktılar.

Konuk ekip Hatayspor da ise Volkan Demirel sahaya; Erce, Kilama, Burak, Burak Bekaroğlu, Ghoulam, Aburjania, Matondo, Dele – Bashiru, Rivas, Joelson ve Dadashov ilk 11 ile çıktı.

Sarı lacivertli takım güle oynaya çıktıkları karşılaşmada rakibini çok rahat geçerek yeni bir rekora doğru yola çıktılar.

D. Tadic sol kanattan içeri çevirdi, Erce topa hamle yapmak isterken Polonyalı yıldız Szymanski araya girdi ve daha erken davranarak topu filelere yolladı. Fenerbahçe yine erkenden bulduğu golle 1 – 0 öne geçti.

Polonyalı yıldız Szymanski sağ kanattan penaltı noktasına çevirdi, Hatayspor stoperi Burak Yılmaz kafayla topu uzaklaştıramadı, Osayi Samuel’in önüne düşen topa Nijeryalı futbolcu ceza alanında düzgün vurdu ve farkı 2’ye çıkarttı.

İlk yarıdaki son gol ise 39 da geldi. Erce’nin pasında Fred araya girdi, tekte Dzeko’yu gördü, bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko yerden sol köşeye topu gönderdi ve fileleri sarstı: 3-0.

İKİNCİ YARIDA HARİKA FRİKİK GOLLERİ

Karşılaşmanın ikinci yarısın da konuk ekip Hatayspor 55 de Ghoulam’dan müthiş frikik golü ile farkı 2 ye indirdiler. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu çok klas kullanan Ghoulam fileleri sarsmayı başardı.

Bu gole Fenerbahçe nin cevabı hemen aynı güzellik de geldi. 63′ Bu kez frikikte sahne İrfan Can Kahveci’nin! Yayın biraz gerisinden kazanılan serbest vuruşta sağ köşeyi bulan İrfan skoru 4-1’e getirdi.

Karşılaşma da son söz 90+4′ Samet Akaydın’ın hatalı pasında Aabid araya girdi, sağa doğru hareketlenip yay üzerinden sağ köşeye çok sert vurdu ve şık bir gole imza atarken, mücadele sona erdi, Fenerbahçe 4 – 2 kazandı.