Galatasaray Antalyaspor’u İki Golle Geçti

Süper Lig’de milli ara öncesinde sekizinci haftada birbirinden heyecanlı maçlar oynanıyor. 7 Ekim 2023 Cumartesi gününün en önemli maçı tahmin edebileceğiniz üzere Antalyaspor ile Galatasaray arasında oynandı. Saat 19.00’da başlayan maça Corendon Airlines Park Antalya Stadı ev sahipliği yaptı. Zorbay Küçük’ün yönettiği maçın detaylarına yakından bakmaya ne dersiniz?

Okan Buruk Sahaya Beklenenden Farklı Bir Kadro ile Çıktı

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Galatasaray hafta içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Söz konusu maçtan 3-2’lik galibiyet ile ayrıldı. Kısa süre içerisinde Türkiye’ye dönen ve Antalyaspor maçı hazırlıklarına başlayan Galatasaray’da bazı futbolcuların yorgun oldukları gözlerden kaçmıyordu. Teknik direktör Okan Buruk, tahmin edilebileceği üzere bu maçta rotasyon yaptı. Kaleyi her zaman olduğu gibi Fernando Muslera korudu. Defans dörtlüsünü Sacha Boey, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı ve Kazımcan Karataş oluşturdu. Merkez orta sahada Lucas Torreira ve Tanguy Ndombele vardı. İleri üçlüde görev yapan isimler arasında Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha yer alıyordu. Mauro Icardi, her zaman olduğu gibi bu maça da tek forvet olarak çıktı.

Okan Buruk, Manchester United maçında oyuna sonradan giren ve harika bir performans ortaya koyan Barış Alper Yılmaz’a ilk 11’de görev verdi. Buna ek olarak, kısa süre önce sakatlanan Kazımcan Karataş da Angelino’nun yerine ilk 11’de şans bulan isimdi. Galatasaray kadrosundaki dikkat çeken bir diğer oyuncu Tanguy Ndombele idi. Okan Buruk, Fransız oyuncuyu hazır olmadığı gerekçesiyle ilk 11’de görevlendirmiyordu. Ancak, Tanguy Ndombele bu maça ilk 11’de başladı.

Antalyaspor Güçlü Rakibinden En Az Bir Puan Almayı Hedefliyordu

Süper Lig’de istikrarsız bir görüntü çizen Antalyaspor, Galatasaray’ın gücünün farkındaydı. 2021 – 2022 sezonundan bu yana Antalyaspor’u çalıştıran Nuri Şahin, oyuncularını hafta boyunca bu maça hazırladı. Galatasaray’dan en az bir puan almayı ve milli araya moralli bir şekilde girmeyi hedefliyordu.

Antalyaspor, Galatasaray karşısında sahaya her zaman olduğu gibi 4-2-3-1 dizilişi ile çıktı. Kalede Leite, defansta Bünyamin, Veysel, Ömer ve Güray, merkez orta sahada Saric ve Rakip, ileri üçlüde Jehezkel, van de Streek ve Bytyqi, forvette de Buksa vardı.

Galatasaray

Mauro Icardi Maçın Yıldızı Oldu

Maçın favorisi Galatasaray idi. Sarı kırmızılı takımın önündeki tek engel, oyuncuların yorgun oluşuydu. Galatasaray, maçın ilk yarısında iyi bir oyun ortaya koyamadı. Barış Alper Yılmaz, kötü bir performans ortaya koyuyordu. Golsüz biten ilk yarının ardından ikinci yarıda sahneye Mauro Icardi çıktı. Arjantinli oyuncu, 58’inci dakikada Davinson Sanchez’e asist yaptı. Ardından, 86’ıncı dakikada takımını 2-0 öne geçiren gole imzasını attı. Bir gol ve bir asist ile maçın yıldızı oldu. Galatasaray, bu maçı 2-0 kazanarak milli araya mutlu girdi.