Son Şampiyon Antalya’da Dağıldı Antalyaspor Farklı Kazandı

Spot Toto Süper Lig ‘in 3. Haftasında Fraport TAV Antalyaspor evinde son şampiyon Trabzonspor ‘u ağırladı. Karşılaşma ev sahibi ekibin 5 – 2 lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Yeni sezonda sürpriz sonuçların bol bol görüleceği en başından belli olan ligde Antalyaspor çok önemli bir galibiyet elde etti. Antalyaspor puanını 6 ‘ya yükseltirken ezonun ilk mağlubiyetini alan bordo – mavililer de 6 puanda kaldı. Son şampiyon Trabzonspor gelecek hafta evinde Galatasaray ‘ı ağırlayacak, Fraport TAV Antalyaspor ise Gaziantep FK deplasmanında mücadele edecek.

7 Gollü Düello

Yüksek tempolu karşılaşmada teknik direktör Abdullah Avcı Hatayspor maçında sakatlanan Visca ‘nın yerine sağ kanatta Djaniniy ile başladı, orta sahada ise Siopis ‘in yerin Dorukhan Toköz ‘ü izledik. Antalyaspor ise önceki karşılaşmalardan farklı olarak defansa Ömer Toprak yerine Veysel Sarı ‘yı yerleştirdi. Orta sahada ise Fredy yerine Soner Aydoğdu ‘yu izledik. Ümraniyespor maçından farklı olarak da Ghacha yerine Larsson ilk 11 ‘de başladı.

İlk gol 14. Dakikada geldi. Orta alanda Doğucan ‘ın ayağından aştığı topta Wright araya girdi. Onun pasıyla sol kanatta topu alan Larsson yaya doğru hareketlenirken savunmadan seken topu Fernando kontrol etti. Brezilyalı futbolcunun ceza yayı gerisinden sağ ayak içiyle sağ alt köşeye yaptığı vuruşta Uğurcan ‘ın müdahele edemediği top direk dibinden ağlara gitti.

39. dakikada kazanılan penaltı ile 40. Dakika fark 2 ‘ye çıktı. Penaltıda topun başına geçen Wright sağ ayağının içiyle sol alt köşeye düzgün bir vuruş gerçekleştirdi. Kaleci Uğurcan ‘ın terse yattığı pozisyonda Antalyaspor 2 – 0 öne geçti.

İlk yarının sonuna en az 5 dakika ilave edilirken 45 + 5 ‘te fark 1 ‘e indi. Trabzonspor ‘un merkezden gelişen atağında Abdülkadir ‘in derin pasıyla savunma arkasına sarkan Djaniny vuruşunu gerçekleştirdi. Kaleciden seken topu önünde bulan Cornelius, solundaki Bardhi ‘yi gördü. Makedon futbolcu penaltı noktası üzerinden sağ ayağıyla yerden bir vuruş gerçekleştirdi ve kale ağzındaki savunmanın müdahelesine rağmen top ağlarla buluştu. İlk yarıyı ev sahibi ekip 2 – 1 önde kapattı.

73. dakikada ise skora denge geldi. Trabzonspor ‘un kalabalık yüklendiği bölümde Abdülkadir ‘in pasıyla ceza alanı ön çizgisinde topu alan Trezeguet bekletmeden Bardhi ‘yi gördü. Şık bir vücut hareketiyle önünü boşaltan Bardhi sağ ayak içiyle sol köşeye düzgün bir vuruş gerçekleştirdi ve topu ağlara gönderdi.

81. dakikada Antalyaspor tekrar öne geçti. Trezeguet ‘in hatalı pası sonucu orta alanda topu kapan Wright sağ çapraza hareketlenerek topu soluna çekti. Onun vuruşunda savunmaya çarpıp sol tarafa açılan topu oyuna yeni dahil olan Gökdeniz tamamladı ve boş ağlara gönderdi.

En az 7 dakika ilave edilen maçta 90 + 6 ‘da fark tekrar 2 ‘ye çıktı. Trabzonspor ‘un yüklendiği anda kendi yarı alanında topu kapan Antalyaspor sol kanattan hızlı bir atak gerçekleştirdi. Ghacha ‘nın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Gökdeniz yakın köşeye sert bir vuruş gerçekleştirerek ikinci golünü kaydetti.

90 + 8 ‘de ise 5. Gol geldi. Sağ kanattan kontraya çıkan Antalyaspor ‘da Hakan Özmert ‘in çaprazdan ortaya çevirdiği topu Wright penaltı noktasının solunda kontrol etti. Çapraza çektiği topa sol ayağıyla vurdu ve savunmadan sekip havalanan top kaleci Uğurcan ‘ın üzerinden ağlarla buluştu.

son şampiyon

Skor Hakkında

Antalyaspor galibiyeti sonrasında genç teknik adam Nuri Şahin prestijini artırırken Trabzonspor ‘da da kadro derinliğine karşın oynanan futbol oyuncu tercihlerini sorgulattı. Türk futbol severler lig mücadelesinden çok Avrupa mücadelesinin önemli olduğu ve Trabzonspor ‘un ligdeki mağlubiyetleri telafi edebileceğini ancak Avrupa ‘nın ülke futbolu açısından önemli olduğu görüşünde.