Göztepe Bandırmaspor ile Yenişemedi

This content has been archived. It may no longer be relevant

TFF 1.Lig’in beşinci haftasının ikinci günü saat 19.00’da oynanan iki maç ile sona erdi. 17 Eylül 2023 Pazar gününün programında yer alan Göztepe – Bandırmaspor maçına Gürsel Aksel Stadyumu ev sahipliği yaptı. Maçı Gürcan Hasova yönetti. Gelin, bu maçın detaylarına bir göz atalım!

Göztepe Artık Kazanmak İstiyordu

Yeni sezon öncesinde kadrosunu önemli isimler ile güçlendiren Göztepe’nin hedefi tahmin edebileceğiniz üzere şampiyon olmak ve Süper Lig’e yükselmek idi. Sarı kırmızılı kulübün yönetimi, başarı adına gerekli olan hiçbir maddi fedakarlıktan kaçınmadı. Fakat, Göztepe, 2023 – 2024 sezonuna iyi bir başlangıç yapamadı.

Takımı bu sezon Radomir Kokovic çalıştırıyor. Göztepe, Bandırmaspor’u yenerek kötü gidişe bir son vermek istiyordu. Radomir Kokovic, takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişi ile çıkardı. Kalede Lis, defansta Ogün, Nielsen, Taha ve Emre, merkez orta sahada Celil ve Yalçın, ileri üçlüde Messaoudi, Tijanic ve İzzet Furkan, ileride de Diouf vardı.

Futbolseverler, Göztepe’nin Bandırmaspor’u çok rahat bir şekilde yeneceğini düşünüyorlardı. Her iki takım arasında belirgin bir kadro kalitesi farkı vardı. Bilhassa Göztepe’nin hücum oyuncuları fark yaratacak seviyede idi.

Bandırmaspor İzmir Deplasmanına Puan Almak İçin Gelmişti

TFF 1.Lig’in mütevazi takımlarından birisi de Bandırmaspor! Balıkesir temsilcisi, sezonu orta sıralarda bitirebilecek bir kadro kalitesine sahip! Takımı bu sezon Ender Traş çalıştırıyor. Tıraş, Göztepe deplasmanının zor geçeceğinin farkındaydı. Oyuncularının şiddetle puana ihtiyacı olan Göztepe’den en az bir puan koparabileceklerine inanıyordu. Deneyimli teknik adam, takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişi ile çıkardı. Kalede Gelios, defansta Rahmetullah, Sergen, Mexer ve Mücahid, merkez orta sahada Mulumba ve Emirhan, ileri üçlüde Jozefzoon, Levent ve Metehan, forvette de Djitte görev yaptı.

Goller İlk Yarıda Geldi

Göztepe – Bandırmaspor futbol adına çok şey vaat ediyordu. Her iki takım da maçtan güzel bir sonuç ile ayrılmayı hedefliyordu. Maça daha iyi başlayan taraf Göztepe oldu. Sarı kırmızılı takım, 32’inci dakikada David Tijanic’in attığı golle 1-0 öne geçti. Bandırmaspor, bu gole cevap vermekte gecikmedi. Konuk ekip, 45+1’inci dakikada Jozefzoon’un golüyle beraberliği yakaladı. Maçın ilk yarısı, 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda her iki takımın da gol veya goller bulmak adına oyuncu değişikliklerine başvurdukları gözlerden kaçmıyordu. Fakat, ikinci yarıda gol olmadı. Maçın 90 dakikası 1-1 bitti. Her iki takım da bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Göztepe Bir An Önce Toparlanmak Zorunda!

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Göztepe yeni sezona büyük hedefler ile başladı. Ancak, sarı kırmızılı takım, oyunuyla ve aldığı sonuçlar ile ümit vermiyor. Göztepe, şu ana kadar TFF 1.Lig’de beş maça çıktı. Bu maçların sadece birini kazandı. İki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Güncel tarih itibariyle, 11’inci sırada yer alıyor.