Galatasaray Antalyaspor’u Yenmeyi Başardı
This content has been archived. It may no longer be relevant
Süper Lig’in 20. haftasının sonucu merakla beklenen maçlarının başında tahmin edebileceğiniz üzere Galatasaray – Antalyaspor mücadelesi geliyordu. Sarı kırmızılı takım; hafta içerisinde Türkiye Kupası’nda Alanyaspor’u deplasmanda yenerek tur atladı. Bunun yanı sıra, Galatasaray’ın Süper Lig’de de yoluna doludizgin devam ettiğini söyleyebiliriz. Son olarak, geçtiğimiz hafta Hatayspor’u 4-0 yenmeyi başaran Galatasaray’da tek hedef tahmin edebileceğiniz üzere şampiyonluk!
Sarı Kırmızılı Takım Antalyaspor Karşısına 4-2-3-1 Dizilişi ile Çıktı
Galatasaray; 2022 – 2023 sezonuna pek iyi başlayamamıştı. İstikrarsız bir görüntü çiziyordu. Bilhassa ilk haftalarda yaşanan puan kayıpları taraftarların canını sıkıyordu. Yapılan onca transfere rağmen takımın istenilen performansı sergilemekten bir hayli uzak oluşu; tepkilerin Okan Buruk’a yönelmesine neden oldu. Ancak, genç teknik adam; bilhassa Alanyaspor beraberliğinin ardından takımına üst üste galibiyetler aldırmayı başardı.
Galatasaray; Antalyaspor maçını mutlaka kazanmak istiyordu. Sahaya da beklenen bir ilk 11 ile çıktı. Kalede her zaman olduğu gibi Muslera vardı. Boey, Nelsson, Abdülkerim ve Emre; dörtlü defansı oluşturan isimlerdi. Torreira ve Oliveira; merkez orta sahada görev yaptılar. İleri üçlüde Kerem, Mertens ve Rashica vardı. Icardi; beklenildiği üzere tek forvet olarak gol aradı.
Galatasaray kadrosunda dikkat çeken tek isim Emre Taşdemir idi. 1995 doğumlu oyuncunun ismi Sivasspor ile anılıyordu. Hatta, Uğur Çiftçi transferinde takasta kullanılacağı söyleniyordu. Fakat, bu transfer herhangi bir sürpriz olmadığı takdirde gerçekleşmeyecek. Emre Taşdemir; sezonun ikinci yarısında da Galatasaray’da oynamaya devam edebilir. Buna ek olarak, Hatayspor maçının yıldızı olan Juan Mata da Antalyaspor karşısında yedekler arasındaydı.
Sarı Kırmızılı Takım Üç Puanı Almasını Bildi

Futbolseverler; Galatasaray’ın ligin alt sıralarında yer alan Antalyaspor’u farklı mağlup edeceğini düşünüyorlardı. Ancak, Antalyaspor’un da mağlubiyeti kabullenmeye niyeti yoktu. Her iki takım da maça kontrollü bir şekilde başladı. Galatasaray; topa daha çok sahip olan taraf olsa da rakip kale önünde pozisyona girmekten uzaktı. Sonuç olarak, maçın ilk yarısında gol yoktu.
Galatasaray; ikinci yarıya golle başladı. Dakikalar 49’u gösteriyordu. Kerem Aktürkoğlu’nun ortasını güzel bir şekilde değerlendiren Mauro Icardi; takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. Antalyaspor’un bu gole cevabı gecikmedi. Kırmızı beyazlı takım; Luiz Adriano’nun attığı kafa golüyle beraberliği yakaladı. Antalyaspor; bu golle umutlandı. Fakat, 59. dakikada Sherel Floranus; kendi kalesine gol attı. Bir başka deyişle, Galatasaray; bir kez daha öne geçti. Sarı kırmızılı takım; maçın ilerleyen dakikalarında bir penaltı kazandı. Fakat, söz konusu penaltı; Var incelemesinin ardından öncesinde faul olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Luiz Adriano; uzatmaların son dakikasında yapmış olduğu hareketten dolayı kırmızı kart gördü.
Galatasaray Liderliğini Sürdürüyor
Sarı kırmızılı takım; Antalyaspor galibiyeti ile bu haftayı da lider tamamlamayı garantiledi. Antalyaspor ise taraftarlarını üzmeye devam ediyor.