Fraport TAV Antalyaspor’da Son Gelişmeler

Spor Toto Süper Lig’in 2020 – 2021 sezonunu sahaya çıktığı 40 maçtan almış olduğu 9 galibiyet, 17 beraberlik ve 14 mağlubiyet ve bunun neticesinde toplamış olduğu 44 puan ile 16. sırada tamamlamayı başardı. Sezonun tamamlanmasının ardından Fraport TAV Antalyaspor’da gözler yapılan transferler planlarıma çevrildi. Takımdan kimlerin ayrılacağı ve takbiye olarak kimlerin alınacağı yapılan çalışmalar ile devam ediyor. Bilindiği üzere Akdeniz temsilcisinde 31 Mayıs’ta toplamda 7 futbolcu bulunuyor. Bu futbolculardan kimlerin gideceği kimlerin kalacağı ise yavaş yavaş netlik kazanıyor.

Takımdan Gidecek ve Kalacak Olan Oyuncular

Spor Toto Süper Lig’i düşme potasının iki basamak üzerinde tamamlayan Fraport TAV Antalyaspor’da 31 Mayıs itibariyle 7 futbolcunun sözleşmesi bitiyor. Bu 7 futbolcudan bağımsız sözleşmesindeki opsiyon maddesinden dolayı 1 yıl daha oynayabilecek olan Amilton ile yukarıdaki sebepten ötürü sözleşmesi bitmesine rağmen devam yola devam edilmek istenen oyuncular Veysel Sarı, Kudryashov, Hakan Özmert ve Eren Albayrak. Sözleşmesi sona erecek olan yıldız futbolcu Lukas Podolski’nin yanı sıra, Ersan Adem Gülüm, Sidney Sam ve Jean Drole ile yolların ayrılması bekleniyor. Takımdan ayrılması kararlaştırılan oyuncuların bu kararını teknik direktör Ersun Yanal ile koordineli olarak Fraport TAV Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz ve yönetim aldı.

Takımdan Ayrılacak Olan Futbolcuların Sezon Performansları

Takımdan ayrılması beklenen Podolski, Ersan Adem Gülüm, Sidney Sam ve Drole’nin bu sezonki performansları şöyle oldu. Alman futbolcu Lukas Podolski, bu sezon Fraport TAV Antalyaspor forması ile 22’si ilk olmak üzere 36 maça çıktı ve 5 gol – 2 asistlik bir performans sergiledi. Ersan Adem Gülüm ise bu sezon Fraport TAV Antalyspor’da 11’i ilk 11 olmak üzere 18 maça çıktı ve 1 asistlik performans ortaya koydu.

Öte yandan bir başka Alman futbolcu Sidney Sam ise bu sezon Fraport TAV Antalyaspor forması ile 16’sı ilk 11 olmak üzere 30 maça çıktı ve 3 gollük bir performans sergiledi. Son olarak Fildişi Sahilli Jean Drole ise bu sezon Fraport TAV Antalyaspor’da 1’i ilk 11 olmak üzere 2 maça çıktı. Fakat gol veya asist katkısı sağlayamadı.