Falcao Eski Takımı Atletico Madrid’i Son Dakika Golüyle Yıktı

İspanya La Liga’da heyecan devam ediyor. 10. hafta maçında Atletico Madrid evinde Rayo Vallecano’yu konuk etti. Zorlu mücadele 1-1 berabere bitti ve iki takım da puanları paylaştı. Atletico Madrid’in golünü 20. dakikada Alvaro Morata kaydetti. Rayo Vallecano’nun golümü 90+2. dakikada penaltıdan Falcao attı. Falcao, eski daha önce formasını giydiği ve eski takımı olan Atletico Madrid’e 90+2’de penaltıdan attığı golle 2 puandan etti. Böylece Atletico Madrid zirve yarışında yara aldı.

Atletico Madrid 1-1 Rayo Vallecano

İspanya ligi olan La Liga’da futbol heyecanı devam ediyor. 10. hafta maçları tamamlanan ligde bu hafta Atletico Madrid sahasında Rayo Vallecano ile karşı karşıya geldi. Estadio Civitas Metropolitano oynanan mücadelede kazanan çıkmadı. Karşılaşma tarafların 1-1’lik eşitliği ile sonladı. Maça iyi başlayan ev sahibi Atletico Madrid, Alvaro Morata‘nın 20. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Uzun süre skoru korumayı başaran ev sahibi takım ilk yarıyı bu skorla kapatmasının ardından ikinci yarının büyük bir bölümünü de skor avantajını elinde tutarak oynadı.  Karşılaşma uzun süre 1-0’lık skorla devam ederken, Vallecano maçın bitimine saniyeler kala penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen isim ise Atletico Madridlilerin yakından tanıdığı bir isimdi.

Bir dönem Atletico Madrid forması giyen ve oldukça başarılı bir performans göstererek Chelsea’ye transfer olan Falcao, takımının son dakikalarda kazandığı penaltı atışında topun başına geçti. Penaltı vuruşunu gole dönüştüren Falcao, eski takımına son saniyelerde gol atarak 2 puandan etti. Maçın son bölümünde gelen golün ardından mücadelede başka gol olmadı ve maç 1-1 eşitlik ile sona erdi. Radamel Falcao, tıpkı Galatasaray’da olduğu gibi Rayo Vallecona’da da eleştirilmeye başlandığı dönemde takımı adına 1 puanı kurtaran isim olarak bir süreliğine eleştirileri susturdu. Alınan bu skor ile birlikte La Liga’da zirve mücadelesi veren Atletico Madrid, 20 puana ulaşırken Rayo Vallecano ise 12 puanda kaldı. La Liga’nın  bir sonraki haftasında Atletico Madrid, Real Betis deplasmanına konuk olurken Rayo Vallecano ise kendi sahasında Cadiz’i ağırlayacak.

Rademel Falcao’nun Maç Sonu Açıklamaları

Radamel Falcao, eski takımı Atletico Madrid’e karşı son dakikada attığı penaltı golüyle takımı Rayo Vallecano’ya beraberliği getiren isim oldu. Yıldız futbolcu maçın ardından bazı açıklamalarda bulundu. Kolombiyalı futbolcu açıklamasında penaltı golünden önce de maç boyunca gole yakın oynadıklarını ifade etti. Falcao, maç boyunca gol atmak için çok çaba sarfettiklerini o nedenle alınan bir puanın kendileri için zafer niteliği taşıdığını ifade etti. Golü bulmak için hiç pes etmediklerini söyleyen Rademel Falcao, geriye düşmelerine rağmen yılmadıklarını, golü bulmak için mücadele ettiklerini ve sonuç olarak istediklerini aldıklarını söyledi. Eski takımına karşı gol atma sevinci yaşayan Falcao bu sezon Rayo Vallecano formasıyla çıktığı 10 lig maçında 2 gol atma başarısı sergiledi.