Antalyaspor’un Yeni Golcüsü Luiz Adriano

Ara transfer döneminin en çok dikkat çeken takımlarından birisi olan Antalyaspor artık Luiz Adriano ile sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası basında yer alan haberlere göre iki taraf tüm konularda anlaşmaya vardı ve Adriano Türkiye’ye doğru yola çıktı.

Dünyaca Ünlü

Uzun bir süreden bu yana gol yollarını güçlendirebilmek adına çalışmalarını sürdüren Antalyaspor, Dünyaca ünlü golcü oyuncu transfer etme geleneğini bozmadı ve Luiz Adriano’yu kadrosuna kattı.

İlk olarak bir başka yıldız oyuncu Diego Costa ile görüşmeler yapan Akdeniz temsilcisi, Costa’nın transferinden vazgeçmiş ve Luiz Adriano ile görüşmelere başlamıştı.

Brezilya’nın ileri gelen temsilcilerinden Palmeiras ile olan sözleşmesini fesheden ve bonservisini elinde bulunduran oyuncularla yaptığı görüşmelerde anlaşmaya varan Kırmızı Beyazlı ekip, oyuncuyu Antalya’ya çağırdı.

Dünyaca ünlü gazeteci Fabrizio Romano’nun verdiği habere göre 34 yaşındaki oyuncuyla 1.5 yıllık anlaşma sağlandı.

Konuyla alakalı olarak basına açıklamalarda bulunan Antalyaspor Başkanı, oyuncunun 3 Şubat 2022 tarihinde Antalya’da olacağını duyurdu. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi imzaların atılacağını duyuran Aziz Çetin, transfer gündemindeki diğer isimlerle alakalı olarak da önemli açıklamalar yaptı.

Diego Costa ile Türkiye’den görüşen ilk takımın Antalyaspor olduğunu belirten Çetin, oyuncunun şehri ve takımı küçümsediğini savundu. Antalyaspor Başkanı, oyuncuya 1.5 sezonluk sözleşme önerdiklerini ancak Brezilyalı golcünün 6 aylık gelmek istediğini açıkladı. Burada yaşanan anlaşmazlıktan sonra Costa’nın bir sonraki görüşmede 1.5 sezonu kabul ettiğini ancak kendisinin reddettiğini belirten Çetin, 6 aylık sözleşmelerin oyuncularda aidiyet problemi yarattığını dile getirdi.

Yılan Hikâyesi

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin’in yaptığı açıklamalarda yer alan bir diğer detay da Sinan Gümüş transferiyle alakalıydı.

Uzun bir süredir Fenerbahçe’de kadro dışı olarak antrenmanlara devam eden Sinan’ı istediklerini teyit eden Çetin, Fenerbahçe’nin ilk teklifi kabul etmediğini açıkladı. Sinan’ın daha önce de Antalyaspor’da oynadığını hatırlatan Başkan, oyuncunun kendilerini tercih edeceğini düşündüğünü ifade etti. Antalyaspor, Sinan Gümüş için ikinci teklifini yaptı ve artık Fenerbahçe’den gelecek cevabı bekliyor.

Bununla birlikte Fenerbahçe’nin Alanyaspor’dan Efecan Karaca transferiyle alakalı da Sinan Gümüş sıkıntısı yaşanmıştı. Nuri Şahin’in aradığı bilinen Sinan Gümüş, takas oyuncusu olarak Alanyaspor’a gitmeyi reddetmişti. Bu durumdan kaynaklı olarak bir üçgen gibi olan transfer hattında Fenerbahçe Efecan’ı, Antalyaspor ve Alanyaspor Sinan’ı, Sinan ise Antalyaspor’u istedi ama bu olasılıkların hiçbiri gerçekleşmedi.

Geçtiğimiz sezon İtalya temsilcisi Genoa’dan transfer edilen Sinan Gümüş, sezon başında gelen transfer tekliflerini reddettiği için kadro dışı bırakılmıştı. Yaklaşık 6 aylık bir süreden bu yana tek başına antrenmanlar yapan Sinan Gümüş 2019/2020 sezonunun ikinci yarısında Antalyaspor forması giymişti.

28 yaşındaki oyuncu Antalyaspor ile sahaya çıktığı 13 maçta 5 gol ve 1 asist üreterek 6 gole doğrudan katkı sağlamış ve taraftarların sevdiği bir oyuncu olmuştu.