Antalyaspor’da Lucas Martins Transferine Borç Engeli
This content has been archived. It may no longer be relevant
Antalyaspor, bu sezon Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına Nuri Şahin’i getirerek oldukça ilginç bir karara imza atmış ve çiçeği burnunda teknik direktörüyle birlikte oyun anlamında gelişim kaydetmeyi başarmıştı. Bununla birlikte Kırmızı Beyazlıların oyunundaki gelişim birçok maçta skora yansımamış ve özellikle eli yüzü düzgün bir şekilde Antalyaspor’a ön alan baskısı yapan her takım Antalyaspor kalesinde tehlikeler yaratmayı başarmış ve birçoğu sahadan puanla ayrılmıştı. İşte, bu sorunu aşabilmek adına kadrosuna eklemeler yapmak isteyen ve bu sezonun başında hem Galatasaray’ın hem de Beşiktaş’ın transfer etmek için uğraştığı ancak başaramadığı Lucas Martins ile anlaşmaya varan Antalyaspor’un transferi tamamlamasının önüne var olan borçlar geçti.

Antalyaspor Transfer Yapmak İçin Borç Ödemek Zorunda
2021/2022 sezonunda Süper Lig’e başladığı teknik direktörü Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra faal oyuncusu Nuri Şahin’i takımın başına getiren Antalyaspor, genç teknik direktörünün katkıları ve dokunuşlarıyla birlikte daha diri ve güçlü bir takım haline geldi ancak kadro potansiyelindeki eksiklikler takımın daha iyi skorlar almasına engel oldu.
Bu nedenle ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek adına girişimlere başlayan ve birçok önemli isimle de anlaşma sağlayan Antalyaspor’un önüne çok ciddi bir engel çıktı.
Bir dönem Antalyaspor’da forma giyen Aatif Chahechouhe’ya var olan borç nedeniyle takımın transfer tahtasının kapalı olduğu öğrenilirken, Fernando Lucas Martins ve Admir Mehmedi gibi oyuncularla anlaşma sağlayarak imza aşamasına gelen Antalyaspor’un önce Aatif’a olan borcunu ödemesi gerekiyor.
Faslı oyuncuya 1 milyon 200 bin Euro borcu olan Antalyaspor’un anlaşma sağladığı oyuncuların transferlerine resmiyet kazandırabilmesi için finansman yaratması ve borcunu ödemesi şart.
Aatif Chahechouhe, 2019/2020 sezonunda Antalyaspor’a bedelsiz olarak transfer olmuş ancak istenen performansı sergileyemediği için ara transfer döneminde kadrodan ayrılmıştı.

Lucas Martins 1 Senedir Bekliyor
Aatif Chahechouhe ile alakalı olarak ortaya çıkan borç haberinden sonra akıbetinin ne olacağı belli olmayan Lucas Martins ile ilgili ise ilginç bir durum ortaya çıktı.
Bu sezonun başında hem Beşiktaş hem de Galatasaray tarafından yoğun ilgi gören ancak iki takımla da anlaşma sağlayamayan Brezilyalı orta saha oyuncusu, 1 seneden bu yana herhangi bir resmi maçta forma giymedi.
Ağustos ayında ayrıldığı Beijing Guoan’dan ayrılmadan önce en son AFC Şampiyonlar Ligi maçında forma giymiş ve 63 dakika sahada kalmıştı.
10 Aralık 2020’de oynanan bu maçtan sonra hiçbir maçta forma giymeyen Fernando Lucas Martins’in bu durumunun Antalyaspor’u transferi tamamladıktan sonra nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.
Beşiktaş’ta forma giyen ve Lucas Martins’in yakın arkadaşı olması nedeniyle Siyah Beyazlılara yardımcı olabileceği düşünülen Alex Teixeira da aynı kaderi yaşayan oyunculardan birisi olarak sezonun ilk devresinde çok az forma giyebildi ve Beşiktaş taraftarının tepkisini çekti.