Antalyaspor’da Cinsiyetçilik Krizi

Bu sezon Nuri Şahin yönetiminde şahane bir performans sergileyen Antalyaspor’da genç teknik adamın bu başarısı ister istemez diğer takımların dikkatini çekti. Galatasaray’da gündemin bir numarasına yerleşen başkanlık seçiminde aday olacağını açıklayan Metin Öztürk’ün takımın başına getirmek istediği iddia edilen genç teknik adamla alakalı olarak iki takımın yöneticileri de kılıçları çekerken, Antalya ekibinin başkanı Aziz Çetin’in Galatasaray’ı şımarık kız çocuklarına benzetmiş olması çok ciddi bir kriz yarattı.

Tırmanan Gerginlik

Bu sezon Süper Lig’de çok sancılı dönemler geçirse de özellikle ikinci yarıda gösterdiği şahane performansla taraftarını ve futbolseverleri mest eden Antalyaspor’da çok gergin bir hava hâkim.

Kırmızı Beyazlı takımın bu başarısında kuşkusuz en büyük pay sahibi olan teknik direktör Nuri Şahin, aktif futbolculuk kariyerini bırakıp geçtiği takımın başında oldukça iyi işler çıkardı. Şahin’in genç bir teknik adam olması, Avrupa bağlantıları ve birçok farklı meziyetiyle birlikte gösterdiği bu başarılı performans diğer takımların da dikkatini çekti.

Bu takımlardan en çok öne çıkansa Galatasaray oldu. Sarı Kırmızılı ekipte yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu açıklayan iki adaydan biri olan Metin Öztürk’ün gelecek sezona Nuri Şahin yönetiminde girmek istediği biliniyordu.

Bu dedikoduların artmasından sonra Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin genç teknik adamla 5 senelik sözleşme imzaladıklarını hatırlattı ve bu birlikteliğin yaşanmasının mümkün olmadığını ifade etti. Bununla birlikte Çetin’in açıklamalarından sonra da bu iddialar gündemden hiç düşmedi.

Metin Öztürk konuyla alakalı sonradan bahsettikleri teknik adamın Nuri Şahin olmadığını ifade etse de bu gerginlik sona ermedi ve son olarak Aziz Çetin’in Metin Öztürk’ü ve büyük camiaları şımarık kız çocuklarına benzetmesi sonrasında iki taraf kılıçları çekti.

Galatasaray bu duruma cinsiyetçilik tartışmaları üzerinden cevap vererek Antalyaspor’a haddini bilmesini ifade ederken, Antalyaspor tarafı da herkesin haddini bilmesi gerektiğine katıldıklarını ve büyük takımların her istediğini yaptığı dönemin artık sona erdiğini belirten bir açıklamayla tartışmanın tansiyonunu yükseltti.

Koltuk Sahibi Olamayanlar

Öte yandan bu tartışmanın gerginliğini arttıran ifadelerin birisi de Antalyaspor tarafının Metin Öztürk ile alakalı olarak kullandığı ifadelerdi. Öztürk’ün henüz adaylık sürecinde olduğunu hatırlatan bir şekilde koltuk sahibi olamayanların Antalyaspor camiasının başkanına dil uzatamayacağını ifade ederek çok sert bir açıklama yapan Kırmızı Beyazlı takım, Galatasaray ile dostluklarının bozulmasına da müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Metin Öztürk’ü ukalalığı bittiğinde ve Kaf Dağı’ndaki burnunu indirdiğinde dost olabilecekleri konusunda uyaran Antalya ekibinin yöneticileri, kendi teknik direktörlerinin Galatasaray’da seçim malzemesi yapıldığını düşünüyorlar.

Bununla birlikte tartışma her geçen gün daha da büyüyor ve bu tartışmanın da Türk futbolunun kaotik ortamını daha da karanlığa götürdüğü kesin. Nuri Şahin cephesi son olarak tribünleri doldurmadan bir yere ayrılmayacağını ifade etse de futbol kamuoyu bu açıklamadan tatmin olmamış gibi görünüyor.