Antalyaspor Yıldızlarını Kadrosunda Tutacak

Antalyaspor; göstermiş olduğu performans ile 2021 – 2022 sezonunun yıldızı oldu. Kırmızı beyazlı takım; Nuri Şahin’in takımın başına gelmesinin ardından herkesi imrendirecek bir çıkışa imza attı. Antalyaspor; 2021 – 2022 sezonunu 38 maçta topladığı 59 puan ile yedinci sırada tamamladı. Bir önceki sezonun şampiyonu Beşiktaş ile aynı puanda olması; takımın ne kadar iyi bir sezon geçirdiğini ispat eden hususlardan birisiydi.

Antalyaspor’un bu başarısına katkı sağlayan futbolcuların başında Haji Wright geliyor. 1998 doğumlu ABD’li forvet bir yıllığına kiralanmıştı. Sezon boyunca attığı goller ile takımını sırtlamayı başardı. Bunun yanı sıra, devre arasında transfer edilen ve ligin ikinci yarısında etkili bir performans ortaya koyan Fernando da takımın yıldızı olmuştu. Antalyaspor yönetimi; her iki futbolcuyu da takımda tutmak adına çalışmalar yapıyordu.

Aziz Çetin Fernando Konusunu Çözdüklerini İfade Etti

Antalyaspor başkanı Aziz Çetin; sezonun bitmesinin ardından iç ve dış transfer çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Bu noktada, ilk olarak Fernando ile anlaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Brezilyalı oyuncu; yalnızca dört ayda sergilediği performans ile fark yarattı. 30 Haziran 2023 tarihine kadar sözleşmesi olan oyuncu ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Aziz Çetin; Brezilyalının önümüzdeki sezon da Antalyaspor forması giyeceğini ifade etti.

3 Mart 1992 doğumlu oyuncu; Brezilya milli takımının formasını bugüne kadar sekiz defa giydi. 1.75 boyundaki Fernando; ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında oynayabiliyor. Son olarak, Çin’in BJ Guoan takımında top koşturduktan sonra Ocak ayında bedelsiz bir şekilde Antalyaspor’a transfer oldu. Süper Lig’de 17 maçta bin 448 dakika süre aldı. Dört gol atıp dört asist yaparak farkını ortaya koydu.

Haji Wright İçin Girişimler Yapılıyor

Antalyaspor taraftarlarının durumunu merakla beklediği isimlerden birisi de Haji Wright! Attığı goller ile takıma büyük katkı sağlayan Wright için Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulübün devrede olduğu dile getiriliyor. Antalyaspor başkanı Aziz Çetin; Haji Wright’ın kalmak istediğini ifade etti. Oyuncunun Türkiye’de Antalyaspor’dan başka bir takımda oynamak istemediğini sözlerine ekledi.

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Haji Wright’ın bonservisi Danimarka’nın Sonderjyske takımında bulunuyor. Aziz Çetin; oyuncunun kulübü ile anlaşmak üzere olduklarını dile getirdi. Sonuç olarak, 2022 – 2023 sezonunda Antalyaspor’un forvetinde Haji Wright olacak.

1998 doğumlu santrafor; Temmuz ayında bir yıllığına kiralandı. Süper Lig’de 31 maçta bin 852 dakika süre aldı. 14 gol atıp iki asist yaparak farkını ortaya koydu. Buna ek olarak, Türkiye Kupası’nda üç maçta 173 dakika süre aldı. Bu maçlarda da bir gol atabildi.

Haji Wright; 2021 – 2022 sezonunu 15 gol ve iki asist istatistikleri ile tamamladı.