Antalyaspor Yaşanan Rezaletin Takipçisi Olacak

Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu 35. hafta karşılaşmasında dün Trabzonspor’un şampiyonluk maçına denk geldi.

Bu sezon “saha içi gösterdiği performansla şampiyonluğu hak ettiği konusunda herkesin kafasındaki soru işaretlerini silmeyi başaran bordo-mavili ekip, Antalya temsilcimizden 1 puan alması halinde şampiyon olacaktı.

Bu sebeple geçtiğimiz hafta içinden itibaren hem Trabzon’da hem de ülke çapındaki Trabzonsporlularda büyük bir heyecan vardı. Şampiyonluk coşkusunu sonuna kadar hissettiren bordo-mavili camiaya, Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nu Antalyaspor ile oynanacak maç öncesinde tıklım tıklım doldurmuştu.

Rakibin bu kadar motive olmasının yanında Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu’nda oynadığı son 11 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen ve bu alanda mükemmel bir namağlup seri yakalayan teknik direktör Nuri Şahin’in öğrencileri, Avrupa kupalarına katılma hedefi doğrultusunda Trabzonspor’dan puan ve puanlar almak istiyordu.

Haliyle maç kelimenin tam anlamı ile cayır cayır yanan bir atmosferde oldukça rekabetçi bir şekilde oynandı.

Antalyaspor Gücünü ve Karakterini Gösterdi

Bordo-mavili futbolcular maçın başlama düdüğü ile birlikte taraftarlarının yarattığı muhteşem atmosfer ile Fraport TAV Antalyaspor kalesine geleceklerini gösterdiler. Henüz maçın 3 dakikasında Abdulkadir Ömür’ün asistinde topu ağlarımız da buluşturan Trabzonspor’un Kuzeyli forveti Andreas Cornelius hem takımını öne geçirdi hem de maçın atmosferini iyice yükseltti.

Maçın hemen başında yediği gole karşın taktik anlayışından taviz vermeyen ve teknik direktör Nuri Şahin’in direktiflerini sonuna kadar uygulamaya çalışan Fraport-Tav Antalyaspor futbolcuları gösterdikleri mücadele ile takdir topladılar ve böylesine sıcak bir atmosferde Trabzonspor ile başa baş oynamayı başardılar.

İlk yarısı 1-0 lig Trabzonspor üstünlüğü ile biten maçta ikinci yarıda ise gerilim dozu iyice arttı. Çünkü Fraport TAV Antalyaspor, dakika Alassane Ndao ile beraberliği yakaladı.

Bu gole cevabını 62’de Dorukhan Toköz ile veren Trabzonspor’u rahat bırakmayan kırmızı-beyazlı Antalya temsilcimiz, adına ve şanına yakışır şekilde 80’de bir kez daha beraberliği yakaladı. Haji Wright’ın golü Trabzonlulara şampiyonluğu kaybedebiliriz endişesini yaşattı.

Ancak karşılaşmadaki asıl endişe verici anlar 90 artılarda yaşandı.

Trabzon’da Rezalet Görüntü

38 yıldır hasret kaldığı şampiyonluğu bir an önce kutlamak isteyen Trabzonspor taraftarlarının gergin olması elbette anlaşılabilirdi. Buna karşı uzatma anlarında olan bazı olaylar geceye gölge düşürdü. Hakem Atilla Karaoğlu’nun verdiği taç kararını maçın bitiş düdüğü zanneden Trabzonspor taraftarları bir anda saha içine hücum ettiler.

Stadyum anonsçusunun maç bitmedi ikazlarına karşılık hızını alamayan taraftarlar arasında bazı kendini bilmezler oyuncularımıza saldırdı.

Özellikle futbolcularımızdan Floranus ve Boffin ciddi fiziksel müdahalelere maruz kaldılar. Bunun üzerine kenarda çileden çıkan teknik direktörümüz Nuri Şahin, yıllardır Avrupa’da futbol kovuşturmasının aksine şu anda Türkiye Ligi’nde olduğunu bir kez daha anladı.

Zira sahaya bu kadar seyircinin girdiği karşılaşmada hakemler maçı tatil etmek veya açıklamada bulunmak yerine taraftarlarının sahadan çekilmesini beklediler ve karşılaşmayı devam ettirdiler.

Maç sonunda basına konuşan Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, Türk futbolunu düşündükleri için takımı sahadan çekmedikleri ne ancak ve ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun maç hakkındaki vereceği karar ile cezaların sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.