Antalyaspor Sezonu Beraberlikle Kapadı

Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’na taraftarlarının önünde veda eden Fraport TAV Antalyaspor, Galatasaray ile 1 – 1 berabere kaldı.

Takımımız bu sonuçla teknik direktör Nuri Şahin önderliğinde ligi tam 16 maç namağlup seri yakalayarak noktaladı.

Antalyaspor Haji Wright İle Şeytanın Bacağını Kırdı

antalyaspor

Maçın ilk tehlikesini stadyumdaki taraftarlarının büyük desteğiyle karşılaşmaya başlayan takımımız Fraport TAV Antalyaspor yakaladı.

Özellikle son haftalarda gösterdiği inanılmaz performansla tarihi namağlup serimizin uzamasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Haji Wright, Galatasaray savunmasının arkasına harika sarktı.

Kendini bir anda sarı kırmızılı takımın file bekçisi Fernando Muslera ile karşı karşıya bulan Haji Wright, ne yazık ki efsanevi kaleciyi geçemedi ve Fraport TAV Antalyaspor çok net bir pozisyonu kaçırmış oldu.

Bu sezon çok sıkıntılı bir süreçten geçen Galatasaray ise ilk gol fırsatını yakalamak için 21 dakika bekledi. Teknik direktör Domenec Torrent’in önderliğinde atak bulmakta zorlanan takım, belki de ilk büyük tehlikesinde topu Berkan Kutlu ile ağlarla buluşturdu.

Ancak hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı, bu golüm iptal olmasına sebebiyet verdi.

31’de bir kez daha tehlikeli gelen teknik direktör Nuri Şahin’in öğrencileri oldu. Kırmızı beyazlı takımımızın orta sahada maestrosu Fernando, sağdan atağa katılan Bünyamin Balcı’yı gördü.

Transferin gözde isminin içeriye çevirdiği topa vuruşu yapan Haji Wright bir kez daha Fernando Muslera’ya takıldı.

Karşılaşmayı takip eden hemen hemen herkes maçtaki ilk yarının 0 – 0 biteceğine hazırlanıyordu ki sahneye Haji Wright ve Ndao ikilisi çıktı. İlk yarı boyunca Fernando Muslera ile olan kapışmalarında deneyimli eldiveni bir türlü geçemeyen Haji Wright, belki de bu yüzden arkadaşına servis yapmayı seçti.

Şahane şekilde Galatasaray savunmasından sıyrılan oyuncumuz, Ndao’ya servisini yaptı. Ndao da üzerine düşeni yaparak topu filelerle buluşturdu ve gol geldi.

Bu golle birlikte Fraport TAV Antalyaspor soyunma odasına 1 – 0 önde girdi.

Galatasaray Uyandı

antalyaspor

Maçın ikinci yarısında rakip sarı kırmızılı takım sanki uykudan uyandı.

Daha tehlikeli şekilde Antalya temsilcimizin kalesine gelmeye başlayan Galatasaray, ilk net pozisyonunda golü kıl payı kaçırdı.

Bafetimbi Gomis’in partneri Halil Dervişoğlu’nu ince bir pasla gördü. Milli takımımızda da forma giyen oyuncunun vuruşu direği sıyırarak dışarıya çıktı.

Ancak genç forvet Halil Dervişoğlu bu kaçan pozisyonu telafi etti. Milli oyuncu, 77’de sağ kanattaki Kerem Aktürkoğlu’nu fark etti. Galatasaray adına sezonun tartışmasız yıldızı Kerem Aktürkoğlu, pasında Mostafa Mohamed’i buldu. Bu seri pasların ardından boş kalan Mısırlı forvet, topu ağlarımıza göndermekte zorlanmadı ve maça denge geldi.

Skora eşitlik geldikten sonra hem Fraport TAV Antalyaspor hem de Galatasaray dengeyi bozacak golü son dakikaya kadar arayıp durdular. Sarı kırmızılı takım dengeyi bozmaya 88 ve 89’da üst üste iki pozisyonda yaklaşırken tecrübeli file bekçimiz Ruud Boffin kalesinde oldukça başarılıydı.

Hakem Yasin Kol son düdüğü çaldığında ise skor tabelasında 1 – 1’lik skor yazıyordu.