Antalyaspor Deneyimli Futbolcu Tolga Ciğerci’yi Kadrosuna Katmayı Hedefliyor

Kırmızı beyazlı takım; Süper Lig’deki popülerliğini her geçen gün arttırıyor. Geçtiğimiz sezon takımın başına Nuri Şahin’in gelmesinin ardından çok iyi futbol oynamaya başlayan Akdeniz temsilcisi; küme düşeceğine dair yorumların yapıldığı sezonu ilk 10 içerisinde bitirmeyi başardı.

Antalyaspor; önümüzdeki sezona çok daha hırslı ve istekli bir şekilde hazırlanıyor. Kamp çalışmaları çok iyi gidiyor. Nuri Şahin; yönetimin istediği isimleri kadroya katmasından dolayı bir hayli mutlu! Ancak, birkaç oyuncunun daha transfer edilmesini talep ediyor. Antalyaspor yönetimi; bilhassa Tolga Ciğerci ve Sheyi Ojo transferlerini bitirmek adına çaba gösteriyor. Her iki oyuncunun da kulüpsüz olması ciddi bir avantaj!

Tolga Ciğerci Antalyaspor’dan Haber Bekliyor

23 Mart 1992 tarihinde Almanya’da dünyaya gelen Tolga Ciğerci; alt yaş milli takımlarında ortaya koyduğu futbol ile dikkatleri üzerine çekti. 1.85 boyundaki oyuncu; başta ön libero olmak üzere merkez orta saha ve sol kanatta forma giyebiliyor. Futbolseverler; Tolga Ciğerci’yi 2016 – 2017 sezonunun başında Hertha Berlin’den Galatasaray’a transfer olduğu dönemde tanıdı. Galatasaray; bu oyuncu için kulübüne 3 milyon Euro ödedi. Tolga Ciğerci; bilhassa sezona Igor Tudor ile başlanan dönemde harika bir performans ortaya koydu. Attığı gollerle üst seviyede bir oyuncu olduğunu ispat etti.

Tolga Ciğerci; Fatih Terim’in Galatasaray’ın başına gelmesiyle beraber çok fazla forma şansı bulamamaya başladı. Deneyimli teknik adam ile yıldızı bir türlü barışmadı. 31 Ağustos 2018 tarihinde transferin son gününde Galatasaray’dan ayrılıp Fenerbahçe’ye imza attı. Tolga Ciğerci; Fenerbahçe’deki ilk sezonunda neredeyse hiç forma şansı bulamadı. Oyuncunun ciddi bir sakatlığı vardı. Ancak, Ersun Yanal’ın takımı çalıştırdığı 2019 – 2020 sezonuna harika bir başlangıç yaptı. Bir anda Fenerbahçe taraftarının gözüne girdi.

Tolga Ciğerci; Fenerbahçe’de 2.5 sezon boyunca top koşturdu. Sarı lacivertli takımın 2020 – 2021 sezonunun devre arasında İrfan Can Kahveci’yi transfer etmesinin ardından takımdan ayrılmaya karar verdi. Bonservis bedeli olmadan Başakşehir’e imza attı. Bu takımda 1.5 sezon boyunca forma giydi. Toplam 47 maça çıktı. Bu maçlarda iki gol atıp bir asist yaparak beklentilerin gerisinde kaldı. 1 Temmuz 2022 tarihinden bu yana kulüpsüz olan 30 yaşındaki oyuncu; Antalyaspor’a imza atmak için sırada bekliyor.

Sheyi Ojo’nun Transferi Gerçekleşmedi

Antalyaspor; birkaç gün öncesine kadar uzun süre Liverpool kadrosunda yer alan Sheyi Ojo’yu kadrosuna katmak istiyordu. 1997 doğumlu oyuncu; tıpkı Tolga Ciğerci gibi 1 Temmuz 2022 tarihinden bu yana kulüpsüz idi. Nuri Şahin’in hocası Jurgen Klopp’un öğrencisi olan Sheyi Ojo; son ana kadar Antalyaspor’dan haber bekledi.

Sheyi Ojo; Antalyaspor’un istekli davranmaması ve farklı alternatiflere yönelmesi sebebiyle tercihini İngiltere’de kalmaktan yana yaptı. Oyuncu; Championship takımlarından Cardiff City’e transfer oldu.