Antalyaspor Demirspor Maçında Kaleye Yaklaşamadı

Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 27’nci hafta mücadelesinde ligin formda ekibi Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig’de bu haftanın sonucu en çok merak edilen maçlarından biri bu karşılaşmaydı. Zira iki takım da son dönemde aldıkları sonuçlarla Spor Toto Süper Lig’in baş altı ekiplerinden olduklarını göstermişlerdi.

Buna karşın popüler bir halk deyimiyle, dağ fare doğurdu. Tempo ve mücadelenin ön planda olduğu maçta, futbolun en lezzetli meyvesi ortaya çıkmadı. İki takımın da neredeyse yalnızca uzaktan şutlarla birbirini tehdit etti.

Haliyle kaleciler çok zorlanmadı ve bu çok şey beklenen mücadelede taraflar 1’er puanı golsüz eşitlikle paylaşmak zorunda kaldılar.

Ruud Boffin Uzaktan Şutlarda Dikkatliydi

Fraport TAV Antalyaspor, Adana deplasmanında kaleyi ilk olarak 6’ncı dakikada yokladı. Ne var ki başarılı orta saha oyuncumuz Hakan Özmert’in uzaklardan şutunda top çerçeveyi bulamadı.

Teknik direktör Nuri Şahin önderliğindeki takımımız, bu pozisyonun ardından atak geliştirmekte ve pozisyon bitirmekte hayli zorlandı. Buna karşın rakip Adana Demirspor da önceki haftalardaki etkinliğinden uzaktı.

Onların kaleye ilk denemesi de tıpkı kırmızı beyazlı takımımız gibi uzaktan bir şutla oldu. Alper Uludağ’ın şutunda iyi yer tutan Ruud Boffin, herhangi bir tehlikeye izin vermeden topa sahip oldu.

İlk 20 dakikada iki takım da böylece kalelerini uzaktan şutlarla tehdit ettiler. Lakin ne Fraport TAV Antalyaspor ne de ev sahibi Adana Demirspor bir türlü hafta içinde çalıştıkları hücum aksiyonlarını gerçekleştiremediler.

Buna karşın sahada kıran kırana bir mücadele olduğunu da söylememiz gerekiyor. Belki de hem Vincenzo Montella hem de Nuri Şahin birbirlerinin oyunlarını iyi analiz ettikleri için her iki Akdeniz temsilcisi de maçta rakibe boşluklar vermedi.

Hal böyle olunca ilk yarı başladığı gibi sessiz bitti ve taraflar soyunma odalarına 0 – 0 ile gittiler.

Antalyaspor İkinci Yarıda Denedi Ama Başaramadı

antalyaspor

Devre arasında Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, hiç şüphesiz maçı kazandıracak golü bulmaları için oyuncularına direktifler verdi.

Hakem ikinci yarının başlangıç düdüğünü çaldığında bu direktifler yavaş yavaş kendilerini gösterdiler. Zira ilk pozisyonlarda, takımımıza transfer olduğu günden bugüne gösterdiği yüksek performansla ne kadar doğru bir hamle olduğunu kanıtlayan Fernando’nun etkisi vardı.

Başarılı orta saha oyuncumuz kanatlara kat ederek, ceza sahası içine ortalar yapmayı denedi. Fakat ne yazık ki bu ortalarla da etkinlik sağlanamadı. Çünkü Adana Demirspor savunması bu anlarda başarılı bir şekilde konumlanıp pozisyonunu kaybetmedi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın dakikalar 68’i gösterirken yaptığı Kaan Kanak ve Assombalonga hamleleri karşısında Nuri Şahin de dakikalar sonra oyuna Poli ve Fredy’i attı.

Satranca dönen oyun böylece yine kilitlendi. 70’te Adana Demirsporlu Matias Vargas ve 82’de Brezilyalı yıldızımız Luiz Adriano uzaktan şutlarla kaleyi yoklasalar da yine top ağlarla buluşmadı.

Böylece her iki ekip de 1 puana razı olmak zorunda kaldı.