Antalyaspor 6. Haftayı Beraberlikle Kapattı
This content has been archived. It may no longer be relevant
Ligde iyi bir durumda olmayan ve Beşiktaş’a üstünlüğünü koruyamayıp kaybettikten sonra Karagümrük ile berabere kalan Antalyaspor’da moraller pek iyi değil. Ligde aldıkları tek galibiyeti Çaykur Rizespor’a karşı alan ve sahaya iyi bir futbol koyamayan Akdeniz ekibinde Ersun Yanal’ın görevine ne kadar devam edeceği de merak konusu.
Antalyaspor’un Dağınık Oyunu
Bu sezon Antalyaspor ile alakalı bir belgesel hazırlansa ligin ilk 6 haftasını temsil edecek başlangıç kısmında en çok göze çarpan durum Antalyaspor’un dağınık oyunu olur. Savunma yerleşimlerinde büyük hatalar yapan ve bu hataları kapatabilecek veya en azından göz ardı edilmesini sağlayabilecek hücum üretkenliği açısından da sorun yaşayan Antalyaspor bu oyunla ne kadar devam edebilir bunu bilmek çok zor.

Beşiktaş maçında geriden gelmeyi sağlayan ilk golde Rıdvan Yılmaz’ın ne kadar boş bir alan bulduğunu ve sağ kanada kadar gelen Larin’in tek bir hareketle nasıl bir pasla birden fazla oyuncuyu düşürdüğünü maçı izleyenler hatırlayacaktır. Belirtmek gerekir ki taç, Türkiye’de de Avrupa’da da sorun olabilen bir problem ve bundan kaynaklı goller yenilebilir ancak burada Antalya özelinde kritik olan maç boyunca Rıdvan Yılmaz’ın boş alan bulabiliyor olmasıydı.
Rıdvan ile yakın yaşlarda olan Bünyamin Balcı o kadar boş alan bırakmıştı ki akıl alır gibi değildi. Ve sonrasında atılan gollerde de Antalya savunmasının ne kadar çabuk dağılabildiğini görmüştük. Ligin 6. Haftasında skor açısından daha iyi bir görüntü sergilese de Karagümrük karşısında da kazanamayan Ersun Yanal ve öğrencilerinin artık daha iyi işler çıkarması bekleniyor.
Ersun Yanal Ne Yapacak?
Antalyaspor ile ilgili defalarca değinildiği gibi Ersun Yanal ve Antalyaspor birlikteliğinin bugüne kadar ortaya çıkan sonuçları hem tatmin edici değil hem de Ersun Yanal figürüne benzemiyor.

Ancak yine de Ersun Yanal Antalyaspor için önemli bir şans. Takıma uzun vadede getirebileceği vizyonla önemli katkılarda bulunabilecek bir teknik adama daha fazla imkan verilmeli ve üstündeki baskı biraz daha kaldırılmalı. Diğer türlüsü zaten uzun zamandan beri bir çöküşte olan Antalyaspor için daha üzücü olabilir.